Inenten

Na langdurig onderzoek is komen vast te staan dat sommige delen van de inentingscocktails die we aan kat en hond geven langer werken dan een jaar. Daarom is het mogelijk het entschema voor VOLWASSEN dieren aan te passen.

Entschema voor de kat

Het entschema voor de kat gaat er als volgt uitzien.

  • 8-9 weken: katten en niesziekte enting
  • 12 weken : herhaling katten en niesziekte enting
  • 1 jaar : weer herhaling katten en niesziekte enting
  • 2 jaar : niesziekte enting
  • 3 jaar : niesziekte enting
  • 4 jaar : katten en niesziekte enting
  • enz

Katten die in pension gaan kunnen extra een neusdruppelenting krijgen tegen de Bordetella bacterie die daar nog wel eens een belangrijke rol speelt in de niesziekte problematiek.

Voor meer informatie over uw dier in het buitenland, kijk hier.

Behalve de bescherming tegen ziektes vinden we de gezondheidscontrole en het wegen van Uw huisdier zoals dat bij elke enting wordt gedaan ook heel belangrijk. Dit is nl het moment om bepaalde problemen vroegtijdig op te sporen. Ook zaken die U als ouderdomsprobleem zou aanduiden blijken vaak goed te behandelen of te ondersteunen. Dus dit is OOK het moment om problemen aan te kaarten en advies te vragen en te krijgen.

Ook ontworming en vlooien/teken bestrijding is dan een onderwerp om door te spreken. Er blijkt bevoorbeeld een verband tussen opnemen van spoelworm eitjes van hond en kat door kleine kinderen en een eventuele asthma ontwikkeling bij deze kinderen. Goede ontworming werkt dus preventief.

Ook willen we eigenaren van jonge dieren uitnodigen om op een leeftijd van rond de 9 maanden nog eens (zonder consultkosten!) een controle afspraak te maken. De dieren zijn dan al goed op weg in hun ontwikkeling en dat is een mooi moment om ze nog eens te controleren en te wegen en evt problemen, bijvoorbeeld met gedrag, te bespreken en dan nog te kunnen bijsturen. Maar ook om het over castratie en sterili satie te hebben. Misschien is er dan ook behoefte om nog weer geinformeerd te worden over vlooien/teken of wormen of over voeding. Alles kan ter sprake komen.

KORTOM: een jaarlijkse gezondheidscontrole met enting: Uw dier is het meer dan waard!!