Dierenartspraktijk Loosdrechtseweg

Adres en openingstijden

Ons adres:

Loosdrechtseweg 3
1217 TE Hilversum
035 - 624 85 28

Onze openingstijden:

Maandag t/m Donderdag: 08:00 - 18:00 uur
Vrijdag: 08:00 - 20:00 uur
Zaterdag: 14:00 - 17:00 uur
Behandeling is alleen op afspraak.

Facebook:


Facebook


Aan- en afmelden

Actie April 2017 - Bijzondere dieren

 

Maandactie: Bijzondere dieren

Gedurende de gehele maand april krijgt u:

  • 10% korting op vaccinatie konijn/fret
  • 10% korting op sterilisatie/castratie konijn/fret/cavia
  • 10% korting op voer voor bijzondere dieren

 

Konijnen worden gevaccineerd tegen:

VHS (RHD) en Myxomatose:

Deze virussen verspreiden zich via direct contact tussen konijnen, maar ook via mest, insecten (zoals vliegen) en besmet materiaal (zoals kooien en drinkflesjes). Let op: ook vers geplukt gras kan besmet zijn, zeker op plaatsen waar wilde konijnen komen. Realiseer je dat je de virussen ook via schoenzolen kan overdragen.

  • VHS (RHD)

Na een incubatietijd (tijd tussen besmetting en ziekteverschijnselen) van 1-3 dagen kunnen de eerste symptomen optreden. Het konijn wordt depressief, suf, eet niet meer, raakt benauwd, krijgt koorts en heeft echt pijn (pijnuitingen tandenknarsen en zelfs schreeuwen). In het laatste stadium van de ziekte zie je vaak schuimige bloederige neusuitvloeiing. Meestal sterft het konijn snel aan bloedingen in het lichaam.

  •  Myxomatose

De incubatietijd is enkele dagen tot 2 weken. De ziekte kenmerkt zich door zwelling van de oogleden, mond en anus. Ook verdikkingen in de huid kunnen optreden, vaak zijn de oren verdikt en voelen warm aan. Ook dit virus kan dodelijk zijn maar er is een kans dat het konijn kan genezen, dit zal te maken hebben met de infectiedruk van het myxomatosevirus en de weerstand van het konijn.

 

Waarom een konijn steriliseren?

Om ongewenste dekking te voorkomen en agressie te verminderen. Daarnaast om het ontwikkelen van baarmoedertumoren bij het konijn te voorkomen, deze komen voor bij 50-80% van de voedsters van af een leeftijd van 4 jaar.

 

Waarom een konijn/cavia castreren?

Om ongewenste dekking te voorkomen, agressie en sproeien(konijn) te verminderen en/of te voorkomen.