Vledderina en vriendjes

De wintertijd is net ingegaan, dus de zomer is nu echt voorbij en zo neemt het “jacht” seizoen ook weer een beetje af.

Pip noemen we namelijk ook wel onze panter, een zwarte jager die zo nu en dan cadeautjes voor ons meeneemt de tuin in. Van een klein vogeltje tot muisjes.  Soms speelt ze er nog mee en hebben ze nog een kans(je) om te ontsnappen, maar vaak is het al een bereiden maaltijd voor haar geworden.

Laatst had ze een vleermuis voor de keukendeur gelegd, trots dat ze was!

Maar wat nu? Vleermuizen kunnen namelijk Rabiës met zich meedragen en dat is dodelijk!  Rabiës is een zoönose en kan dus ook van dier op mens overgedragen worden. Ik meteen in de groepsapp van de praktijk het voorgelegd (jaja wij zijn best hip!). Ik moest kijken welk soort vleermuis ze had gevangen om zo nodig op te sturen voor onderzoek op besmetting en een melding maken bij het NVWA.

Dus ik, hup meteen Pip aai over de bol (lief dat ze een cadeautje brengt) en naar binnen gebracht. Loop naar buiten, was Vledderina alweer gevlogen!

Dan nu maar hopen dat Pip (en wij) geen rare ziekteverschijnselen krijgen..

Ollie houd “gelukkig” meer van kikkers en insecten, zoals bijen/hommels /vlinders/wespen. Hij kan dan zo lekker smakken omdat het insect nog probeert weg te vliegen in zijn bek.. Erg smakelijk 🙁 Of een kikker die dan zo hard gilt dat je minstens denkt dat er iemand geslagen wordt.

Afgelopen zomer hoorde ik met mooi weer in de keuken Ollie blazen, ik liep de keuken in en daar lag er een wespje zielig te brommen, Ollie heeft hem dan uit de lucht gevangen en zit zijn prooi dan nog even bang te maken, of is hij zelf een beetje bang van al dat gebrom?

Het is dus wachten totdat hij een keer opzwelt van een wespensteek en ik , waarschijnlijk op mijn vrije dag, naar m’n werk toe moet voor een injectie tegen de zwelling.

De zwelling trekt normaal vanzelf wel weer weg maar ze kunnen er wel last van hebben als het bijvoorbeeld in een pootje is, dus dan is het fijn als we er iets tegen geven. Als in het kop/keel gebied gestoken is, dan is er natuurlijk spoed bij ivm eventuele vernauwing van de luchtwegen.

NB. Vogels, muizen e.d. kunnen wormen bij zich dragen en dus ontworm ik mijn katten extra vaak, elke 2 maanden zijn ze aan de beurt ipv elke 3 maanden.

Pff niemand vertelt erbij als je kittens/katten ophaalt dat er eigenlijk een hele bijsluiter bij hoort!