Kerst

Het is bijna Kerst en dit doet mij denken aan vorig jaar, ik kwam thuis en voelde mij zo beroerd dat ik een ibuprofen wilde nemen. Ik haal de blister uit de verpakking en wil de tablet eruit drukken. Bij het horen van het geluid schiet Ollie een meter weg en blijft angstig stilzitten met grote ogen.

Ojee waar is de tablet? Had ik niet goed gedrukt en zat hij er nog in? Of was de tablet eruit gesprongen?

Ik voelde me meteen nog zieker worden, wat nou als Ollie hem heeft opgegeten en niet wegschoot van het geluid maar van het zien van een vliegend lekker hapje?

Dan had ik mijn eigen kat ziek gemaakt of zelfs erger..

Overal gezocht, van tussen de kerstballen tot in de bek van mn rode haarbal. Geen tablet te vinden.

Meteen gebeld naar de praktijk dat ik er aan kwam om te proberen om hem te laten braken. Hoe sneller gifstoffen uit het systeem verdwijnen des te beter. 1 tablet kan namelijk al maag-darm klachten geven, maar ook nierfalen veroorzaken en zelf leiden tot de dood.

Nou gaat niks volgens het boekje bij mijn katten en in braken had Ollie dus ook niet echt veel zin in, hij lachte ons nog net niet uit..

Dan maar voor de zekerheid Norrit gaan geven om de gifstoffen in te binden en zo proberen zo veilig mogelijk het lichaam uit te laten glijden.

Nou sindsdien heb ik medelijden met eigenaren die niks bij hun dier naar binnen krijgen!

Wat een gevecht!, overal zwarte spetters. En dit meerdere keren op een dag šŸ™

Uiteindelijk op aanraden van een collega een sporttas gepakt, hier Ollie in gezet, kop door de rits/sluiting zodat alle poten veilig opgeborgen zaten. En nog ging het met moeite!

Pip vond het maar raar dat Ollie in een tas zat

Afijn, Kerst overleefd, kat boos, paar grijze haren erbij, en waarschijnlijk gewoon de pil nog in de blister.

Moraal van het verhaal:

Let goed op dat uw eigen medicatie uit de buurt blijft van uw huisdier.