Buren met kuren

In de zomer werd er bij ons aangebeld, de buurvrouw van 3 huizen verderop stond voor de deur. Ik zelf had deze mevr. nog nooit gezien in de 4 jaar dat we er wonen, maar ze stelde zich netjes voor.

Maar toen!

Of wij een rode en zwarte kat hadden want de zwarte poepte in haar tuin, ze lagen bij haar binnen op bed en ze jagen gezamenlijk op haar kippen in de tuin.

Dus wij moesten de katten aangelijnd in onze eigen tuin houden of gewoon opgesloten binnen..

Tja dat gaat er bij mij niet in. Katten zijn vrije dieren om te staan en gaan waar zij willen.

Voorgesteld om in andere oplossingen te denken, zoals haar tuin “Catproof “ maken en een hordeur te plaatsen bij haar slaapkamer deur zodat er geen kat meer naar binnen kan, de katten wegjagen met de tuinslang maar neeeee: het was ons probleem en niet die van haar! Ook al stelde we meteen voor om hier onze bijdrage aan mee te betalen (best redelijk aangezien de buurt vol katten zit en het niet eens zeker was dat het onze avonturiers waren).

Toen ik zei dat ik het wel raar vind dat ze ook bij haar op bed liggen omdat ze naar vreemden best angstig zijn zei ze meteen dat ze allergisch was voor katten en dat ze een longprobleem had en al naar de huisarts was geweest.

Op onze vraag of de kippen los in de tuin liepen had ze weer het antwoord dat het niet haar probleem was maar het onze..

Afijn, we kwamen er niet uit en ze bleef maar aankondigen dat de katten vast moesten, dus uiteindelijk heb ik maar een beetje geïrriteerd gezegd dat ze maar naar de politie moest gaan.

Weken gingen er voorbij en toen werd er weer aangebeld. Mevr. stond weer op de stoep met de mededeling dat ze mijn advies had opgevolgd en juridisch advies had ingewonnen. Er was haar geadviseerd om foto’s te maken als de katten binnen waren en zo te proberen om de medische kosten op ons te verhalen. Prima dacht ik: één beweging vlakbij en die katten schieten toch weg.

Ook had ze een haakje op de deur boven geplaatst zodat de katten niet meer via de uitbouw haar slaapkamer deur in konden, maar hierdoor kreeg ze wel te weinig zuurstof binnen. (een hordeur misschien toch niet zo’n slecht idee?)

Het is nu al een tijdje wat kouder en nu zit de slaapkamer deur de gehele tijd dicht.. Misschien dat ze op een stretcher in de tuin ligt te slapen.. 😉

Ollie en Pip hebben in ieder geval niets mee gekregen van het hele gebeuren, en lopen nog steeds vrolijk door de buurt te patrouilleren .