Banjeren met Branca – Voetstappenpad

Mijn eerst wandeling die ik met jullie wil delen is de volgende. Samen met mijn baasjes heb ik het voetstappenpad gewandeld. Dit is een wandeling die iedereen in de omgeving van Hilversum zal herkennen maar lang niet iedereen weet van het bestaan af. De wandeling is te herkennen aan de betonnen markering met een witte voet erop, vast dat iemand die wel eens ergens gezien heeft. De wandeling is in 1939 is uitgezet en maakt een rondje om Hilversum via het bos en de hei en een klein stukje door de wijk Kerkelanden.

Ik heb deze wandeling inmiddels al een aantal keren gewandeld en blijf het een mooie en leuke wandeling vinden. De wandeling is ongeveer 25km vanaf een opstappunt, hier zijn er meerdere van. Van deur tot deur, ik wandel altijd naar het opstappunt, is de wandeling 28km.

Deze wandeling kon ik natuurlijk niet in 1x uitwandelen. We hebben hier rustig voor getraind met allemaal andere kortere wandelingen. We hebben hier in de regio zoveel mooie natuur waar je heerlijk kan wandelen. Ik wandel niet alleen hier in de omgeving ook in de Ardennen maak ik mooie wandelingen, maar daar zal ik in een ander verhaal over vertellen wat ik daar allemaal meemaak.

Ik weet het altijd precies wanneer we langer gaan wandelen, dan trekken mijn baasjes wandelschoenen aan en gaat er een rugzak mee. Als mijn baasjes me dan loslaten in het bos dan ren ik niet zover meer bij ze vandaan. Ik blijf dan altijd wat dichterbij omdat ik weet dat we dan verder gaan en ik mijn krachten wil sparen. Het voetstappenpad is ook zo’n wandeling.

Het is weekend, de baasjes staan toch vroeg op, er wordt een ontbijt gemaakt maar daarna gaan ze weer brood maken. Wat zullen ze toch gaan doen, ik heb mijn ontbijt ook al gehad, nog voordat mijn baasjes zelf hebben gegeten. Dat gebeurd maar heel weinig.

Er wordt een rugzak gepakt, zal het dan ………. zullen we gaan wandelen???

Ja hoor de schoenen worden aangedaan, er wordt een opvouwbaar bakje gepakt, er wordt 1 riem gepakt. Yes ik mag ook mee.

Waar zal de wandeling heengaan? Het eerste stuk is bekend, hier wandel ik dagelijks. Ik mag lekker los, eerst even een klein rondje rennen over het veld, even de spieren losmaken.

We wandelen wat verder en dan zie ik het bekende betonnen paaltje, we gaan het voetstappenpad wandelen.

Eerst een stuk door het bos en dan over de snelweg A27 richting de Hoorneboegse heide. Bij de natuurbrug over de Utrechtseweg houden we even een kleine pauze, de baasjes hebben een opvouwbare waterbak mee dus ik kan ook lekker een slokje drinken. Na de pauze gaan we verder, ik mag niet over de natuurbrug dus steken we de weg voorzichtig over naar de hei. Als we de runderen nadere op de hei doen mijn baasjes me mijn riem om, dat is balen nu kan ik de runderen niet opjagen. Als we van de hei af zijn wandelen we door Kerkelanden. Het is warm en zo over de stoep en langs de weg is het helemaal warm. Mijn baasjes besluiten daarom om mij een deel te dragen. Ooooohh wat een opluchting voor mijn pootjes even niet op die hete stenen. Als we weer in het bos zijn houden we weer even pauze en vanaf hier mag ik ook weer loslopen. We lopen verder en dan komen we bij een poeltje wat heel geleidelijk afloopt, hier kan ik even lekker in het water staan. Ik ga niet te diep want ik wordt niet graag helemaal nat, maar tot mijn buik is best lekker, zeker als het wat warmer is. Na 8u wandelen zijn we weer thuis, moe maar voldaan.