Banjeren met Branca – Avondwandeling van het Ourthe pad

Deze wandeling is in de Ardennen. Hier ga ik regelmatig met mijn baasjes mee naar toe. Op de camping ben ik in mijn element, heerlijk door iedereen geaaid en gekriebeld worden. Het enige nadeel is dat ik in de auto moet. Auto rijden vind ik echt niet leuk, ik wordt niet wagenziek, gelukkig niet dan was het nog erger, ik vind het gewoon niet leuk.

Maar het wandelen is geweldig.

Deze wandeling heet het Ourthe pad en is ongeveer 8km lang. Niet zo heel ver dus maar je bent al gauw 2,5 tot 3u onderweg.

Het is een avontuurlijke wandeling zoals mijn baasjes het noemen. We vertrekken rond 20u van de camping. Nu lopen niet alleen mijn baasjes mee maar ook een aantal anderen. Ik wil graag altijd overal van op de hoogte zijn dus loop ik tussen iedereen door. Dan weer vooraan dan weer achteraan. Boven bij de splitsing aangekomen wacht ik netjes op de rest. Als iedereen er weer is, gaan we verder. Ik heb dat natuurlijk razendsnel gecontroleerd door rond de hele groep te rennen. We gaan nu naar beneden en dat rent zo lekker, ik ben nu nog sneller dan anders.

We lopen tussen de weilanden door waar de koeien staan te grazen, die zijn groot, maar ik ben niet bang. Helemaal beneden aangekomen slaan we een pad in dat langs de rivier de Ourthe loopt. Een aantal jaren geleden zijn hier tijdens een storm bomen omgewaaid en die liggen nu nog steeds over het pad. Mijn baasjes en de andere mensen moeten over de boomstammen klimmen en klauteren of eronderdoor kruipen om hun weg te kunnen vervolgen. Ik kan bij de eerste bomen er makkelijk onderdoor, verderop moet ik om sommige bomen heen en bij andere klim ik stoer via de wortels over de boom heen. Ondertussen heb ik iets gevonden waar ik heeeeeeeeeeeeeeeerlijk van ga ruiken, daar ga ik eens lekker in rollen.

Helaas is mijn baasje hier minder blij mee. Ze laat mij verplicht zwemmen zodat het ergste weer weggespoeld wordt.

Als we na de wandeling weer terug zijn op de camping spoelt mijn baasje me nog even af onder de kraan want ik ‘stink’ nog steeds vindt mijn baasje. Daarna mag ik lekker warm de caravan in. Daar kruip ik lekker dicht tegen Dayka aan, die is lekker warm.