Banjeren met Branca – Afscheid

In het voorjaar van 2018 heb ik helaas afscheid moeten nemen van mijn grote vriendin Dayka. Dit kwam best wel plotseling.

Mijn baasjes wisten wel dat Dayka al langere tijd een tumor in haar bek had die helaas niet nog een keer geopereerd kon worden. Het was dus wachten tot het moment dat de tumor last ging geven. Dat dat snel kon gaan dat wisten de baasjes wel, maar niemand had gedacht dat het zó snel zou gaan.

Het begon op een donderdagavond; Dayka haar oog ging wat hangen, verder leek ze nergens last van te hebben. Ze is mee geweest naar de praktijk om dit te laten bevestigen en er leek inderdaad niet veel last te zijn. Waarschijnlijk drukte de tumor op een zenuw waardoor de oogleden gingen hangen. Dayka vertoonde ook verder geen ander gedrag en was even vrolijk als altijd.

Het zou mooi weer worden dat weekend en dus hadden de baasjes besloten lekker naar de caravan te gaan. Daar hebben we het hele weekend lekker genoten van het mooie weer en een paar mooie wandelingen gemaakt. Dayka liep vrolijk mee en genoot zichtbaar van het buiten zijn.

Op maandagavond leek het of Dayka wat moeite had met de brokken uit de bak te eten, dus werd ze uit de hand gevoerd. Dit was de eerste keer dat ze zichtbaar last had van de tumor die in haar bek zat. Daarna ging het snel, op dinsdagochtend was Dayka tijdens het uitlaten de weg kwijt, ze leek niet te weten waar ze was en wat ze buiten moest doen. Een uurtje later leek ze weer helemaal in orde te zijn, maar was ze wel wat hijgerig. Iedereen is naar het werk en naar school gegaan, we waren dus een paar uurtjes alleen. Bij thuiskomst kreeg Dayka een zware pijnstiller om te kijken of dat verbetering zou geven, maar helaas, het ging steeds wat minder en Dayka voelde zich duidelijk ellendig. Hierop hebben de baasjes goed overlegd en gekeken naar Dayka; iedereen was het er over eens dat dit niet eerlijk was voor Dayka en dat ze dit niet had verdiend.

Een van de artsen was bereid om na het spreekuur nog even langs te komen om Dayka thuis in te laten slapen. We hebben een mooi en rustig afscheid genomen van onze lieve trouwe vriendin Dayka.