Dierfysiotherapie

Wist u dat wij ook fysiotherapie voor uw huisdier aanbieden?

Dierfysiotherapeute Nicole Hoogeveen komt elke woensdag bij onze dierenartspraktijk in Hilversum langs voor behandelingen. Dierfysiotherapie is een goede behandeloptie bij problemen van het bewegingsapparaat; door middel van chiropractie of lasertherapie kan pijn in de rug of andere gewrichten verlicht worden. Zonder de bijwerkingen die lang medicijn gebruik met zich mee kunnen brengen! In sommige gevallen zijn 1 of 2 behandelingen al voldoende om te zorgen dat uw huisdier zich weer beter kan bewegen.

Dierfysiotherapie is geschikt voor huisdieren van alle leeftijden, en onze therapeute Nicole behandelt zowel honden als katten. Wilt u meer lezen hierover? Bezoek dan haar website hier.

Bent u geïnteresseerd in fysiotherapie voor de hond of kat, of wilt u graag een afspraak maken? Neemt u dan contact met ons op!

Informatie over dierfysiotherapie

Dierfysiotherapie: Gericht op het bewegingsapparaat

Dierfysiotherapie is een gespecialiseerde vorm van therapie die zich richt op problemen en klachten van het bewegingsapparaat bij dieren. Deze problemen kunnen zich voordoen in pezen, spieren of gewrichten. De therapie kan worden ingezet voor verschillende doeleinden, zoals revalidatie na een blessure of operatie, behandeling van neurologische problemen of als preventieve sportbegeleiding. In samenwerking met de eigenaar wordt er een behandelplan opgesteld, dat kan bestaan uit advies, oefentherapie, massage of mobilisatietechnieken.

Samenwerking met de dierenarts

Bij het constateren van problemen in het bewegingsapparaat van het dier, zal er altijd contact worden opgenomen met de behandelend dierenarts. Dit contact dient voor overleg en eventueel aanvullend onderzoek. Voor fysiotherapie na een blessure of bij een aandoening is een verwijzing van de dierenarts wettelijk verplicht. De dierenfysiotherapeut en dierenarts werken nauw samen om de beste zorg voor het dier te garanderen. Na afronding van de behandelingen wordt er een rapportage overgedragen aan de dierenarts.

Behandelingsduur en resultaten

In veel gevallen zijn slechts 3 tot 4 behandelingen nodig om het gewenste resultaat te behalen. De exacte duur van de behandeling hangt af van de aard en ernst van de klachten, evenals de individuele reactie van het dier op de therapie. De dierenfysiotherapeut zal tijdens het behandelproces de voortgang monitoren en indien nodig het behandelplan aanpassen. Het streven is altijd om het dier zo snel mogelijk weer optimaal te laten bewegen en functioneren.

Conclusie

Dierfysiotherapie is een gespecialiseerde vorm van therapie gericht op het bewegingsapparaat van dieren. Het kan ingezet worden voor revalidatie, behandeling van neurologische problemen en preventieve sportbegeleiding. Samenwerking met de dierenarts is essentieel voor een optimale zorg. Een verwijzing van de dierenarts is wettelijk verplicht voor fysiotherapie na een blessure of bij een aandoening. Over het algemeen zijn slechts 3 tot 4 behandelingen nodig om het gewenste resultaat te behalen. De duur van de behandeling kan variëren, afhankelijk van de individuele situatie van het dier. Het doel is altijd om het dier weer optimaal te laten functioneren en bewegen.