Skip to content

Assistenteconsult


U bent bij Dierenartspraktijk Loosdrechtseweg tegenwoordig ook welkom op ons speciale assistenteconsult.

Assistenteconsult

Bij onze gediplomeerde paraveterinairen kunt u onder meer terecht voor:

* klik op het onderwerp voor meer informatie.

Dit alles wordt tegen een gereduceerd tarief aangeboden.

Interesse? Vraag een van onze medewerkers naar de mogelijkheden.

Inbrengen van een identificatiechip tijdens assistenteconsult

De chip bevat een uniek registratienummer dat met een speciale chipreader af te lezen is. Met dat nummer kunnen de gegevens van het dier op internet worden opgezocht. Bijvoorbeeld door de dierenarts, bij een asiel als uw dier als vondeling wordt binnengebracht, of door de dierenambulance mocht uw dier bij een ongeval betrokken raken.

Het is dus erg belangrijk dat het chipnummer geregistreerd wordt en dat de gegevens ook up-to-date gehouden worden. Bij ons op de praktijk zorgen wij voor de registratie direct na inbrengen van de chip. Het op een later tijdstip wijzigen van de gegevens kan vrij simpel via de meegeleverde wijzigingskaart of via internet.

Helaas merken wij dat veel dieren niet gechipt zijn. Mocht uw dier wat overkomen, dan is het hierdoor vaak heel moeilijk en soms onmogelijk de rechtmatige eigenaar van het dier te achterhalen.

Het inbrengen van een chip is te vergelijken met een onderhuidse injectie zoals bij de jaarlijkse vaccinatie. Met een injectienaald wordt een klein gaatje in de huid geprikt. Via deze naald wordt vervolgens de identificatiechip, ter grootte van een rijstekorrel, ingebracht. Dit gebeurt bij honden en katten tussen de schouderbladen of links van de hals.

Wilt u uw dier laten chippen? Tijdens het assistenteconsult of spreekuur betaalt u geen consultkosten, maar enkel een bedrag voor de chip en de registratie. Heeft u vragen of wilt u direct een afspraak maken? Neemt u dan contact op met een van onze medewerkers.

Wist u overigens dat er een chip- en registratieverplichting voor honden geldt vanaf 1 april 2013? Meer informatie daarover kunt u hier vinden.

terug naar boven

Puppybegeleiding

De eerste maanden van zijn of haar leven maakt een pup enorm veel ontwikkelingen door. Deze periode is vaak van grote invloed op de rest van zijn of haar leven. Omdat wij vinden dat u hierin goede begeleiding verdient, kunt u zich vanaf nu opgeven voor ons nieuwe puppy-begeleidingsprogramma.

Tijdens maandelijkse bezoekjes bij onze assistentes heeft u alle kans om de ontwikkeling van uw pup te bespreken. Zo houden wij onder andere een groeicurve bij waarbij we kijken naar groei en gewicht van uw pup en kunt u terecht met vragen over voeding, verzorging, beweging, gedrag en natuurlijk ook zaken als bestrijding van wormen, vlooien en andere parasieten. Verder oefenen wij samen met u om de pup te laten wennen aan bij de dierenarts gangbare handelingen zoals het bekijken van oren, gebit en het nakijken van het lichaam op eventuele afwijkingen.

Een groot bijkomend voordeel hiervan is dat uw pup bezoekjes aan de dierenarts eerder als een positieve ervaring dan als een stressvol moment zal gaan beschouwen. Hierdoor zal de pup later makkelijker te behandelen zijn. Prettig voor ons, maar vooral minder stress voor u en uw pup!

De puppybegeleiding wordt afgesloten met een juniorconsult door de dierenarts.

Aan dit puppy-begeleidingsprogramma zijn geen kosten verbonden. Heeft u vragen of wilt u direct een afspraak maken? Neemt u dan contact op met een van onze medewerkers.

terug naar boven

Gewichtsprogramma

Overgewicht is een van de meest voorkomende aandoeningen bij honden en katten. Geschat wordt dat tussen de 35-50% van de honden en katten in Nederland lijdt aan overgewicht. Omdat overgewicht ernstige gezondheidsproblemen met zich mee kan brengen en de levensduur van uw huisdier tot 2 jaar kan verkorten, bieden wij u de mogelijkheid gratis deel te nemen aan ons gewichtsprogramma.

Assistenteconsult

Bij aanmelding voor het gewichtsprogramma wordt een eerste assistenteconsult afspraak gemaakt waarbij uw dier wordt gewogen en het ideaalgewicht wordt bepaald. Ook bespreken we dan de voedings- en bewegingsgewoonten. Aan de hand hiervan wordt een plan opgesteld en gaan u en uw dier aan de gang met de eventuele aanpassingen aan voeding en beweging. Na 2 weken zien wij u en uw huisdier graag terug voor het eerste weegmoment. Dan wordt de vordering besproken en kunnen we eventuele aanpassingen maken in het plan. Hierna volgen maandelijkse controles.

Wij werken in het gewichtsprogramma met voeding van Hill’s Metabolic. Mocht u liever met de eigen voeding of andere dieetvoeding aan ons programma deelnemen, dan is dit uiteraard ook mogelijk.

Behalve de eventuele voeding zijn er aan deelname aan ons gewichtsprogramma geen kosten verbonden. Heeft u vragen of wilt u direct een afspraak maken? Neemt u dan contact op met een van onze medewerkers.

terug naar boven

Artrose begeleiding

Definitie: Osteoartritis is een aandoening van een of meer gewrichten waarbij de kwaliteit van het kraakbeen door de volgende oorzaken achteruit kan gaan:

  • dunner kraakbeen
  • minder gewrichtsvocht in het gewricht
  • Ontsteking (-itis)
  • Onregelmatig oppervlak van het gewricht
  • botwoekering in het gewricht

Synoniemen:

  • (Osteo)artrose
  • Gewrichtsslijtage

Osteoartritis is een chronische progressieve pijnlijke ziekte. Genezing is helaas niet mogelijk maar het is wel heel erg goed te ondersteunen met de juiste medicatie/beweging/begeleiding. Na de diagnose is levenslange behandeling noodzakelijk om uw huisdier pijnvrij te laten bewegen.

Uit onderzoek is aangetoond dat uw huisdier de pijn steeds heftiger gaat ervaren als er niet/onvoldoende ondersteuning is. En dat er steeds minder voor nodig is om een pijnprikkel/reactie op te wekken. Dieren kunnen door pijn chagrijnig worden of slechter gaan eten, soms trekken ze zich terug of gaan overdreven op het pijnlijke gewricht likken en bijten.

Om u en uw huisdier goed te kunnen begeleiden met deze vervelende en pijnlijke ziekte hebben wij als praktijk een artrose begeleidingsprogramma opgezet. U kunt bij een van onze assistentes een paraveterinair consult inplannen en dan gaan we samen met u kijken hoe we uw huisdier het beste kunnen behandelen en ondersteunen.

terug naar boven

Laserbehandeling

Behandelingen met zogenaamde ‘low-level-laser-technologie’ worden ook steeds meer toegepast bij onze huisdieren. Het behandelen van het lichaam met laserlicht kan lokaal de genezing van weefsels bevorderen, de doorbloeding verbeteren, en ontsteking en pijn tegen gaan. Lasertherapie is dan ook uitermate geschikt voor het behandelen van huidwonden en ontstekingen, maar ook pijnlijke spieren en gewrichten door bijvoorbeeld artrose.

Een laserbehandeling is niet pijnlijk voor uw dier en duurt per behandeling slechts enkele minuten. Vaak na enkele behandelingen treedt er al verbetering op.

Na een eerste advies door een van onze dierenartsen kunt u voor de laserbehandelingen gemakkelijk terecht bij onze assistenten tijdens een paraveterinair consult.

terug naar boven

Knuffelconsult

Is uw hond angstig of onzeker tijdens bezoekjes aan de dierenarts? Wij helpen u en uw hond graag om hier verandering in te brengen.

Tijdens ons speciale ‘knuffelconsult‘ proberen wij om het voor uw hond weer leuk te maken op de praktijk. Samen met u proberen wij uw hond zich door middel van veel liefde, aandacht en natuurlijk een lekker hapje wat meer op zijn gemak te laten voelen. Stap voor stap laten wij uw hond op zijn eigen tempo zo wennen aan de omgeving en de gang van zaken op en rond een consult, met als doel een meer ontspannen bezoek voor u en uw trouwe viervoeter.

terug naar boven

Contact Opnemen


    MevrDhr

    * Verplicht veld

    Assistenteconsult