Fysiotherapie voor de hond en kat

Fysiotherapie voor honden en katten

Op elke woensdag verzorgt dierfysiotherapeute Nicole Hoogeveen fysiotherapie voor de hond en kat in onze dierenartspraktijk in Hilversum. Dierfysiotherapie is een uitstekende behandeloptie voor problemen met het bewegingsapparaat. Rugpijn en gewrichtspijn kunnen effectief worden verlicht door middel vanFysiotherapie voor de hond chiropractie of lasertherapie, zonder de bijwerkingen die gepaard gaan met langdurig medicijngebruik. In sommige gevallen kunnen zelfs één of twee behandelingen al voldoende zijn om uw huisdier weer beter te laten bewegen.

Fysiotherapie voor de hond of kat is geschikt voor alle leeftijden. Als u meer wilt weten, kunt u de website van Nicole bezoeken via deze link.

Bent u geïnteresseerd in fysiotherapie voor uw hond of kat, of wilt u graag een afspraak maken? Neem dan contact met ons op!


Informatie over fysiotherapie voor de hond of kat:

Dierfysiotherapie: Gericht op het bewegingsapparaat

Dierfysiotherapie is een gespecialiseerde therapievorm die zich richt op problemen en klachten van het bewegingsapparaat bij dieren. Deze problemen kunnen zich voordoen in pezen, spieren of gewrichten. De therapie kan worden ingezet voor verschillende doeleinden, zoals revalidatie na een blessure of operatie, behandeling van neurologische problemen of preventieve sportbegeleiding. In nauwe samenwerking met de eigenaar wordt een behandelplan opgesteld, dat advies, oefentherapie, massage of mobilisatietechnieken kan omvatten.

Samenwerking met de dierenarts

Bij het constateren van problemen in het bewegingsapparaat van uw dier, zullen wij altijd contact opnemen met uw behandelend dierenarts. Dit contact dient ter overleg en eventueel aanvullend onderzoek. Voor fysiotherapie na een blessure of bij een aandoening is een verwijzing van de dierenarts wettelijk verplicht. De dierenfysiotherapeut en dierenarts werken nauw samen om de beste zorg voor uw dier te waarborgen. Na afronding van de behandelingen wordt er een rapportage overgedragen aan de dierenarts.

Behandelingsduur en resultaten

In veel gevallen zijn slechts 3 tot 4 behandelingen nodig om het gewenste resultaat te behalen. De exacte duur van de behandeling hangt af van de aard en ernst van de klachten, evenals de individuele reactie van uw dier op de therapie. Tijdens het behandelproces zal de dierenfysiotherapeut de voortgang monitoren en indien nodig het behandelplan aanpassen. Het streven is altijd om uw dier zo snel mogelijk weer optimaal te laten bewegen en functioneren.

Samenvattend

Dierfysiotherapie is een gespecialiseerde therapievorm die zich richt op het bewegingsapparaat van dieren. Het kan worden ingezet voor revalidatie, behandeling van neurologische problemen en preventieve sportbegeleiding. Samenwerking met de dierenarts is essentieel voor optimale zorg. Voor fysiotherapie na een blessure of bij een aandoening is een verwijzing van de dierenarts wettelijk verplicht. Over het algemeen zijn slechts 3 tot 4 behandelingen nodig om het gewenste resultaat te behalen. De duur van de behandeling kan variëren, afhankelijk van de individuele situatie van uw dier. Ons doel is altijd om uw dier weer optimaal te laten functioneren en bewegen.

Contact opnemen.