Skip to content

Knuffelconsult

Het Knuffelconsult

Is uw hond angstig of onzeker tijdens bezoekjes aan de dierenarts? Maakt u zich zorgen over hoe gestrest uw trouwe viervoeter is telkens wanneer u naar de praktijk gaat? Geen zorgen meer! Bij ons kunt u terecht voor een speciaal ‘knuffelconsult’, waarbij we streven naar een positieve verandering in het gedrag van uw hond tijdens bezoekjes aan de dierenarts.

Het knuffelconsult is ontworpen om uw hond op zijn gemak te stellen en eventuele angst of onzekerheid te verminderen die hij ervaart in de omgeving van de dierenarts. Ons doel is om de dierenartservaring voor zowel u als uw hond aangenamer te maken, en dit doen we door middel van liefde, aandacht en beloningen.

Tijdens het knuffelconsult werken we samen met u en uw hond om een omgeving van vertrouwen en comfort te creëren. We beginnen met het observeren van het gedrag van uw hond en het identificeren van mogelijke stressoren. Vervolgens ontwikkelen we een gepersonaliseerd plan om uw hond te helpen ontspannen en zich op zijn gemak te voelen tijdens zijn bezoek aan de dierenarts.

We begrijpen dat elke hond uniek is en verschillende behoeften heeft als het gaat om stressvermindering. Daarom passen we ons knuffelconsult aan op basis van de specifieke behoeften van uw hond. Of uw hond nu angstig is voor vreemde geluiden, ongemakkelijk is in nieuwe omgevingen of gewoon extra geruststelling nodig heeft, wij zijn er om te helpen.

Stap voor Stap naar een Ontspannen Dierenartservaring

Het knuffelconsult is gebaseerd op het principe van cognitieve gedragstherapie. We nemen de tijd om uw hond op zijn eigen tempo te laten wennen aan de omgeving en de gang van zaken op en rond een dierenartsconsult. Dit omvat het (her-)introduceren van geluiden, geuren en situaties op een manier die comfortabel is voor uw hond.

Een belangrijk onderdeel van het knuffelconsult is het opbouwen van vertrouwen tussen uw hond en het team van dierenartsen en assistenten. We moedigen uw hond aan om positieve associaties te vormen met de praktijk door middel van beloningen, lof en natuurlijk knuffels. Door consistent geduld en begrip te tonen, kunnen we langzaam maar zeker de angst en stress van uw hond verminderen.

Daarnaast bieden we ook ondersteuning en begeleiding aan u als eigenaar, zodat u weet hoe u uw hond kunt helpen tijdens zijn bezoek aan de dierenarts. We delen tips en strategieën voor het omgaan met angstig gedrag en moedigen een positieve benadering aan om het vertrouwen van uw hond te versterken.

Kortom, het knuffelconsult is een zachte en effectieve benadering om de dierenartservaring van uw hond te verbeteren. Door samen te werken met u en uw hond, streven we ernaar om elke afspraak zo stressvrij mogelijk te maken, zodat uw hond de zorg en aandacht krijgt die hij verdient.

Contact Opnemen


    MevrDhr

    * Verplicht veld

    knuffelconsult